Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις των Μαθητικών Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Κρήτη και στην Ύπαιθρο

Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση των κεντρικών εκδηλώσεων των Μαθητικών Φεστιβάλ στο Ηράκλειο, το μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ θα ταξιδέψει και στα χωριά της Κρήτης.Στο Ηράκλειο ο Μαθητικός Τομέας της ΚΝΕ οργανώνει εκδήλωση στις Μοίρες Ηρακλείου,ενώ στα Χανιά η Τομεακή Οργάνωση Χανίων διοργανώνει εκδήλωση στο 1ο Γυμνάσιο Κισσάμου στο Καστέλι.

Στα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ ενώνουμε την φωνή μας γιατί οι ανάγκες,η ευτυχία των νέων όλου του κόσμου δεν χωράνε στο άδικο σύστημα που μετατρέπει την Παιδεία σε εμπόρευμα,που γεννά φτώχεια,ανεργία ,πολέμους,φασισμό.

Η Οργάνωση Περιοχής Κρήτης καλεί τους μαθητές και την νεολαία της Υπαίθρου να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του Μαθητικού Φεστιβάλ της ΚΝΕ με τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους. Καλούμε τους μαθητές να μάθουν από πρώτο χέρι τις θέσεις της ΚΝΕ,που αγωνίζεται με ιδανικά και αξίες που αντέχουν στο πέρασμα του χρόνου,με ιδέες που είναι ανίκητες γιατί είναι αληθινές. Γιατί το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός,είναι η νέα κοινωνία , ο σοσιαλισμός-κομμουνισμός ,που καταργεί την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, που ο πλούτος ανήκει σε αυτούς που τον παράγουν.Σε αυτήν την κοινωνία μπορεί να φτιαχτεί ένα σχολείο που δεν θα μας διαχωρίζει,αλλά θα μορφώνει ολόπλευρα χωρίς διακρίσεις,που οι νέοι θα μπορούν να μείνουν στην Ύπαιθρο,θα έχουν ισάξιες προσβάσεις στον αθλητισμό,τον πολιτισμό.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης στις Μοίρες θα περιλαμβάνει:

Σάββατο 5/5,ώρα έναρξης 7μ.μ στην πλατεία Ομόνοιας

    • Συζήτηση με τίτλο : «Ο πόλεμός τους σκοτώνει,ότι άφησε όρθιο η ειρήνη τους»
    • Μουσικό αφιέρωμα για την Αχέντ Ταμίμι, από την Μαργαρίτα Χαραλαμπάκη,μαθήτρια του ΓΕΛ Μοιρών

 

  • Κρητικό γλέντι από τους: Ν.Σεβαστάκη (λύρα) ,Στ.Καμπουράκη (κιθάρα), Θ.Κυπράκη (λαούτο)

 

Το πρόγραμμα στο Καστέλι Κισσάμου θα περιλαμβάνει:

Κυριακή 6/5,ώρα έναρξης 4 μ.μ,στο 1ο Γυμνάσιο Κισσάμου

 

  • Τουρνουά ποδοσφαίρου,μπάσκετ και βόλλεϋ
  • Παιχνίδι συζήτηση με τίτλο: « Ο πόλεμός τους σκοτώνει,ότι άφησε όρθιο η ειρήνη τους»
  • Κρητικό γλέντι από μαθητές του Μουσικού Σχολείου Χανίων

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί